Galeria
Egzaminy
Druga klasa w czterogwiazdkowym hotelu |
sobota, 10 października 2015 20:53 | |||
6 października klasa druga technikum hotelarstwa i technikum żywienia i usług gastronomicznych odwiedziły hotel Radisson Blu w centrum Szczecina. Mieliśmy okazję zobaczyć hotel przystosowany głównie do obsługi gości biznesowych. Dzięki uprzejmości personelu zobaczyliśmy wyposażenie pokoi typu standard, klasy biznes oraz apartamentu. Byliśmy w salach konferencyjnych oraz sali bankietowej, w której odbywają się wystawne przyjęcia. Dowiedzieliśmy się, jak funkcjonują restauracje hotelowe - Reneissance oraz Europa. Warto wspomnieć, że hotel ma własną cukiernię o wdzięcznej nazwie Muffinek. Ostatnim etapem zwiedzania było zaplecze gastronomiczne hotelu - obserwowaliśmy kucharzy i cukierników przy pracy, zajrzeliśmy także do pomieszczeń przygotowanych do przechowywania produktów wykorzystywanych do przygotowania posiłków oraz deserów.
|
|||
Poprawiony: sobota, 10 października 2015 21:02 |