Druga klasa w czterogwiazdkowym hotelu Drukuj
Wpisany przez Redaktor_J   
sobota, 10 października 2015 20:53

6 października klasa druga technikum hotelarstwa i technikum żywienia i usług gastronomicznych odwiedziły hotel Radisson Blu w centrum Szczecina.

Mieliśmy  okazję zobaczyć hotel przystosowany głównie do obsługi gości biznesowych. Dzięki uprzejmości personelu zobaczyliśmy wyposażenie pokoi typu standard, klasy biznes oraz apartamentu. Byliśmy w salach konferencyjnych oraz sali bankietowej, w której odbywają się wystawne przyjęcia. Dowiedzieliśmy się, jak funkcjonują restauracje hotelowe - Reneissance oraz Europa. Warto wspomnieć, że hotel ma własną cukiernię o wdzięcznej nazwie Muffinek.

Ostatnim etapem zwiedzania było zaplecze gastronomiczne hotelu - obserwowaliśmy kucharzy i cukierników przy pracy, zajrzeliśmy także do pomieszczeń przygotowanych do przechowywania produktów wykorzystywanych do przygotowania posiłków oraz deserów.

Poprawiony: sobota, 10 października 2015 21:02