Wigilia Drukuj
Wpisany przez Redaktor_J   
poniedziałek, 28 grudnia 2015 08:46

Uczniowie klasy III TŻiUG, współpracując z nauczycielami przedmiotów gastronomicznych, przygotowali salę konsumencką, nakryli i udekorowali stoły, sporządzili i serwowali tradycyjne wigilijne potrawy. W menu znalazły się: barszcz z uszkami, ryba po grecku, ziemniaki w mundurkach ze śledziem w śmietanie, pierogi ruskie, pomidorki nadziewane pastą z wędzonej makreli, paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i jajem, makowiec i muffinki.


Poczęstunek przygotowano dla pracowników szkoły. Zaproszono także przedstawicieli Rady Rodziców, aby zaprezentować umiejętności praktyczne uczniów klas TżiUG. Za obsługę kelnerską gości w czasie trwania przyjęcia odpowiedzialni byli uczniowie klasy III i IV TH.


Poprawiony: poniedziałek, 28 grudnia 2015 10:06